Algèria: el govern islàmic tanca tres esglésies cristianes accentuant la repressió contra el cristianisme

8 d'agost de 2021

Algèria: el govern islàmic tanca tres esglésies cristianes accentuant la repressió contra el cristianisme

Amb un 99’7% de la població de fe islàmica, l’escomesa d’Algèria contra el cristianisme és, a ulls de l’experta Kelsey Zorzi (ADF), una estratègia per interferir i, finalment, expulsar els grups minoritaris religiosos del país

 
Redacció

Mentre l’extrema esquerra i el món musulmà acusen Occident d’islamofòbia, el govern islàmic d’Argèlia ha tancat almenys tres esglésies cristianes al·legant que el motiu obeeix a raons de seguretat i llicències d’ús.

 
Contra tota religió que no sigui la islàmica

Malgrat tot, segons analitzava a Crux la directora de l’oficina mundial de llibertat religiosa d’Alliance Defending Freedom (ADF), Kelsey Zorzi, l’estratègia formaria part d’un pla major mitjançant el qual interferir i, finalment, expulsar els grups minoritaris religiosos de territori algerià, que compta amb un 99’7% de la població de fe islàmica.

 
Violació del dret a la llibertat religiosa

Segons adverteix Zorzi, els tancaments d’aquestes tres esglésies constitueixen violacions directes del dret a la llibertat religiosa, el qual inclou el dret al culte en comunitat amb d’altres.

Tanmateix, l’escomesa del govern algerià vers el cristianisme també compta amb la compartició d’informació de mestres cristians i ateus amb el servei d’intel·ligència algerià, així com una llei contra la blasfèmia de l’islam que castiga la lliberta d’expressió d’altres religions.

 
Els cristians a Algèria, en perill

Tal com recull l’informe anual de la Comissió dels EUA per la Llibertat Religiosa Internacional (USCIRF) d’enguany, les condicions de llibertat religiosa al territori són encara deplorables i el govern algerià participa activament en la repressió sistemàtica dels cristians.

De fet, durant la pandèmia de la Covid-19, i segons relata Zorzi en l’entrevista amb Cruz, les esglésies cristianes van patir restriccions més estrictes que les imposades sobre les mesquites.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme