Alexander Golovín, de l'associació Institut Ostrom, nou assessor d'Universitats per 60.000€ sense haver acabat la carrera

14 de setembre de 2021

Alexander Golovín, de l'associació Institut Ostrom, nou assessor d'Universitats per 60.000€ sense haver acabat la carrera

Alexander Golovín assessorarà la consellera puigdemontista Geis (JxCat), que encapçala el Departament d'Universitats i Recerca, al govern processista de Pere Aragonès (ERC)

 
Redacció

Ahir, 13 de setembre de 2021, per sorpresa de la comunitat liberal, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) va publicar el nomenament d’Alexander Golovín i Sivera com a assessor especial en matèria de polítiques estratègiques del Departament de Recerca i Universitats, el qual és encapçalat per la consellera Gemma Geis (JxCat).

 
Què ha fet Golovín i quant cobrarà?

Nascut el 1999, per tant amb vora 22 anys actualment, assessorarà la consellera puigdemontista Geis (JxCat) sense haver acabat cap estudi universitari —no ha finalitzat el grau en Relacions Internacionals a la Universitat Ramon Llull i ni el d'Estudis Hebreus a la Universitat de Barcelona— ni tenir cap experiència laboral en estratègia universitària. La xarxa social Twitter s'ha sobtat que algú amb aquest currículum pugui assessorar la consellera de Recerca i Universitats.

A tot això, segons indica el DOGC, li correspondrà una retribució pública de funcionari del grup A, nivell de destinació 24.4, jornada i horari de dedicació especial i complement específic de 28.013,04 euros anuals. És a dir, segons les taules retributives dels treballadors públics publicades per la Generalitat de Catalunya i incloent-hi al sumatori la complementació per la tasca específica que desenvoluparà Golovín, suposa un import total superior als 60.000 euros anuals, la qual cosa vol dir que percebrà 5.000 euros mensuals.

 
D'on surt Golovín?

El 2017, va presentar-se amb 18 anys a la candidatura que encapçalava el filòsof Bernat Dedéu amb el nom Ordre i Aventura, la qual va ser deterrotada per la de l'historiador i catedràtic d'Història Jordi Casassas. D'aleshores ençà, Golovín, que actualment col·labora amb Els Matins (TV3), Via Lliure (RAC1) i El Nacional, ha estat un dels membres fundadors de l'associació Institut Ostrom —denominat inicialment Catalans Lliures— (2018) que s’ha proclamat contrari a acceptar subvencions per ser independents.

Tanmateix, les contradiccions afloren quan Dedéu va publicar, diumenge 5 de setembre de 2021, una opinió a El Nacional contrària als joves endollats al govern processista presidit per Pere Aragonès (ERC).

A més, al·ludint sense citar ni mencionar Golovín, Dedéu ha sortit en defensa del nou endollat governamental. Dedéu acomboia qui ha apadrinat els últims anys.

 
Atrapat amb la pròpia hemeroteca

Aprofundint a l'hemeroteca, observem com el 2020 Golovín va comentar a Twitter que “Més del 73% dels assalariats públics es troben per sobre del decil 7 [més de 2.187 euros mensuals], és a dir, entre el 30% que més guanya”, i que “si és a costa d’un contribuent que està passant una situació molt complicada, sí, és un problema”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme