Alemanya: l'ecosocialista Annalena Baerbock, ministra federal d'Afers Exteriors, admet que la nació germànica pateix com a conseqüència de la seva dependència del gas rus

3 d'abril de 2022

Alemanya: l'ecosocialista Annalena Baerbock, ministra federal d'Afers Exteriors, admet que la nació germànica pateix com a conseqüència de la seva dependència del gas rus

Les autoritats alemanyes han començat a preparar-se per al pitjor escenari, prenent mesures per garantir que les llars alemanyes continuïn rebent el combustible tan necessari encara que Rússia deixi de subministrar l'hidrocarbur

 
Redacció

La setmana passada, a Alemanya, l'ecosocialista Annalena Baerbock, ministra federal d'Afers Exteriors, va admetre que la nació germànica pateix com a conseqüència de la seva dependència del gas rus.

 
El preu a pagar per no haver desconnectat abans del gas rus

Els comentaris de Baerbock arriben quan les autoritats alemanyes es preparen perquè Rússia interrompi el subministrament de gas al país germànic, després que la nació del G7 es negués rotundament a pagar la seva reparació de gas rus en rubles. De fet, segons un informe de POLITICO, Baerbock va apuntar a les decisions d'anteriors administracions polítiques, dient que feia molt de temps que era obvi que confiar en el combustible rus no era una bona idea.

En aquest sentit, Baerbock apunta que 'els europeus sabem des del 2014 que hem d'independitzar-nos completament de les importacions de combustibles fòssils russos', criticant la complaença dels governs alemanys anteriors. No en va, la política energètica sempre és una política de poder, esdevenint una política d'interès i, per tant, 'sempre és una política de seguretat' tal com sosté el partit Verd de la ministra alemanya d'Afers Exteriros.

 
Amb la dependència energètica no hi ha independència

Alemanya ja va ser advertida de les conseqüències de la seva dependència de Rússia pel gas. Fem memòria de l'ex-president dels Estats Units, Donald Trump, qui fer d'aquest una característica important de les seves crítiques a Alemanya i el seu lloc dins l'OTAN el 2018. Irònicament, en aquell moment va ser criticat per debilitar l'OTAN en assenyalar que els seus membres estaven obligats a Rússia per dependre'n energèticament.

Tot i que una dependència energètica tan important del subministrament rus ja havia estat causant greus dificultats a Alemanya, fins i tot abans de la invasió russa d'Ucraïna per Vladimir Putin, la negativa alemanya a pagar en rubles ha fet que Rússia amenacés amb retallar el subministrament gasístic.

Com a resultat, les autoritats alemanyes han començat a preparar-se per al pitjor escenari, prenent mesures per garantir que les llars alemanyes continuïn rebent el combustible tan necessari encara que Rússia deixi de subministrar l'hidrocarbur, i a costa de la indústria alemanya.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme