Alemanya: els immigrants il·legals delinqueixen per evitar la deportació

18 de setembre de 2020

Alemanya: els immigrants il·legals delinqueixen per evitar la deportació

La Unió Europea prohibeix la deportació a països d’origen amb la pena de mort al règim penal, fet que aprofiten els immigrants il·legals per obtenir l’asil

 
Redacció

Dimecres, 16 de setembre de 2020, un immigrant d’origen pakistanès amb el permís de residència caducat va pujar a un tramvia de la ciutat de Cottbus (Alemanya) i va apunyalar per l’esquena un alemany de 19 anys amb un ganivet de cuina amb l’objectiu de —segons va confessar a les autoritats i tal com ha informat BZser empresonat i evitar la deportació. A propòsit, l’immigrant pakistanès comptava amb un llarg historial de criminalitat que inclou amenaces, lesions greus i robatoris; fet pel qual podria ser condemnat a 15 anys de presó en total.

Durant tan sols el primer trimestre del 2018, d’acord amb les afirmacions de les fiscalies de Stuttgart i Karlsruhe i que va recollir Die Welt, almenys 300 immigrants van al·legar pertànyer a grups terroristes per a ser empresonats i evitar la deportació. Una tendència que segueix la de l’any anterior, el 2017, confessant delictes falsos o cometent-los per a romandre al país on han immigrat perquè la legislació dels Drets Humans de la UE denega la deportació als països d’origen on existeix la pena de mort.

 
Obstaculitzar el procés penal i allargar l’estada a presó

A partir de les investigacions respecte aquests casos, Nadja Niesen, fiscal estatal alemanya, sosté que “han augmentat significativament”. Una circumstància de la que se n’aprofiten molts immigrants il·legals, car les autoritats estan obligades a investigar totes les denúncies, malgrat que siguin falses, fet que allarga l’estada a presó de l’immigrant. A més, en descartar la deportació segons dicta la UE, sovint, sense més proves que una confessió, s’acaba concedint l’asil als immigrants.

En una altra línia, alguns immigrants es converteixen al cristianisme perquè el seu país d’origen castiga amb la mort l’apostasia contra l’islam, apareixent novament la barrera de la UE. Tanmateix, altres consideren que la conversió els ajudarà en el procediment d’obtenció d’asil. Per exemple, és el cas de l’Iran, el qual promulga la pena de mort per apostasia, fet pel qual molts immigrants iranians arribats a Alemanya es converteixen.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme