Alemanya: el país germànic podria reobrir algunes de les seves centrals elèctriques de carbó per contrarestar la crisi energètica i reduir la dependència amb Rússia

17 de març de 2022

Alemanya: el país germànic podria reobrir algunes de les seves centrals elèctriques de carbó per contrarestar la crisi energètica i reduir la dependència amb Rússia

Gairebé la meitat dels alemanys creuen que les polítiques verdes tindran un efecte negatiu en la seva vida personal, mentre que mantenir en línia les centrals nuclears s'entén com la mesura per reduir la dependència del subministrament rus

 
Redacció

D'ençà de la invasió russa d'Ucraïna, a Alemanya s'ha plantejat que es podria reobrir algunes de les seves centrals elèctriques de carbó per contrarestar la crisi energètica i reduir la dependència amb Rússia.

 
Independència energètica o mort

Tot i que les autoritats ja han rebutjat els plans de retardar la clausura de la resta de les seves centrals nuclears, es dibuixa un nou pla que implica o bé retardar l'aturada de les centrals de foc de carbó que encara estan en funcionament o la reobertura de les centrals que s'han acabat prèviament.

De fet, segons la publicació Die Zeit, el govern alemany està considerant els dos moviments juntament amb l'empresa energètica RWO, i el conseller delegat del grup, Markus Krebber, que advoca perquè l'organització així està preparada per actuar si cal. En aquest sentit, argumenta que correspon al govern federal 'decidir si aquests blocs s'han d'utilitzar temporalment i fins a quin punt s'han d'utilitzar per reduir el consum de gas' sobre les possibles reobertures, posant l'accent tant en un retard en els tancaments com en la reobertura de plantes tancades per l'ús de la reserva.

 
L'agenda verda de l'extrema esquerra és un tret al peu

Tanmateix, malgrat l'aparent afany de les autoritats alemanyes per allunyar-se de l'energia procedent de Rússia, el país germànic ha pres una sèrie d'accions que sembla que funcionen en contra d'aquest objectiu. Per exemple, un pla per mantenir en línia les centrals nuclears restants del país de moment per tal de reduir la dependència del subministrament rus va ser totalment rebutjat per les autoritats.

D'aquesta manear, el ministre federal d'Economia alemany, Robert Habeck, ha posat molt èmfasi en el gas natural liquat com a possible panacea per a l'actual addicció a l'energia russa d'Alemanya, malgrat que el país actualment no té cap manera d'aconseguir el combustible que cada cop és més escassegat a nivell internacional.

Mentrestant, el públic alemany s'ha tornat extremadament escèptic amb els plans de canvi climàtic del nou govern, amb més de la meitat de la població que creu que l'agenda verda —fagocitada per l'extrema esquerra— de la coalició anomenada jamaica (socialdemòcrates, verds i liberals) tindrà un efecte negatiu en la societat alemanya. Per aquest motiu, gairebé la meitat del país germànic també creu que les polítiques verdes tindran un efecte negatiu en la seva vida personal, i més de la meitat a la meitat oriental del país creu que així serà.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme