Alemanya: el ministre de l'Interior alemany, Horst Seehofer, proposa endurir la política fronterera amb Polònia per impedir l'entrada d'immigrants il·legals

19 d'octubre de 2021

Alemanya: el ministre de l'Interior alemany, Horst Seehofer, proposa endurir la política fronterera amb Polònia per impedir l'entrada d'immigrants il·legals

Durant el cap de setmana, s’estima que 500 immigrants van creuar il·legalment des de Polònia cap a Alemanya, probablement passant per Polònia després d’haver creuat el país des de Bielorússia

 
Redacció

Ahir, 18 d'octubre de 2021, el ministre de l'Interior alemany, el conservador Horst Seehofer, va proposar endurir la política fronterera amb Polònia per impedir l'entrada d'immigrants il·legals.

 
Un conservador alemany que diu prou

En aquest sentit, Seehofer fa costat a la introducció de controls fronterers amb Polònia en resposta a una onada d'immigració il·legal massiva que travessa Europa i que es dirigeix cap a Alemanya.


Durant el cap de setmana, s’estima que 500 immigrants van creuar il·legalment des de Polònia cap a Alemanya, probablement passant per Polònia després d’haver creuat el país des de Bielorússia, un nou punt calent en la crisi dels migrants a Europa.

D'altra banda, de divendres a diumenge passat, la policia de Brandenburg va aconseguir capturar 288 immigrants il·legals, principalment d’Iraq, Síria, Iran i Iemen.

Així mateix, després d’una carta de la Unió Federal de Policia Alemanya, el ministre de l’Interior, Seehofer, hauria discutit amb la Policia Federal la possibilitat de promoure controls fronterers temporals per frenar el flux d'immigrants il·legals, segons la informació obtinguda pel tabloide alemany Bild.

 
Polònia, contra la immigració il·legal

Alemanya ha presentat enguany almenys 100.000 noves sol·licituds d’asil d'immigrants il·legals. A més, els immigrants il·legals continuen entrant il·legalment a Polònia des de Bielorússia, tot i que el govern polonès va declarar l’estat d’emergència a les regions que limiten amb el país germànic el mes passat.

A tot això, la setmana passada, el parlament polonès va anar encara més enllà, aprovant una llei que permetrà als guàrdies fronterers polonesos allunyar els immigrants il·legals a la frontera i empènyer-los cap a Bielorússia. La llei també permet a les autoritats poloneses ignorar les sol·licituds d'asil dels immigrants il·legals que han entrat il·legalment al país.

D'aquesta manera, Polònia també construirà una nova barrera a la frontera amb Bielorússia, que s'estima que costarà uns 353 milions d'euros i que estarà equipada amb un sistema de vigilància de càmeres i sensors de moviment, segons el ministre de l'Interior polonès, Mariusz Kaminski.

La tensió entre Europa occidental i Bielorússia ha augmentat durant els darrers mesos, ja que molts, inclosa la Unió Europea, han acusat Bielorússia d'ajudar els immigrants il·legals a passar il·legalment als estats membres de la UE, amb alguns informes que les autoritats bielorusses han obligat els immigrants il·legals a creuar a punta de pistola.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme