Alemanya: el govern social-demòcrata alemany encapçalat per Olaf Sholz, partidari de la censura i de tancar Telegram ja que s'hi organitzen protestes contra les restriccions

18 de gener de 2022

Alemanya: el govern social-demòcrata alemany encapçalat per Olaf Sholz, partidari de la censura i de tancar Telegram ja que s'hi organitzen protestes contra les restriccions

Segons un informe del diari alemany Die Welt, el govern alemany voldria fer com l'Iran, la Xina, el Pakistan, l'Índia, Tailàndia i Rússia, països que han tancat o bloquejat la plataforma de missatgeria Telegram

 
Redacció

Ahir, 17 de gener de 2022, es va saber que el govern alemany encapçalat pel canceller social-demòcrata Olaf Sholz és partidari de la censura: està pensant en tancar Telegram perquè és el canal en què s'hi organitzen protestes contra les restriccions del virus xinès.

 
L'esquerra censura la llibertat d'expressió

Segons un informe del diari alemany Die Welt, el govern alemany està considerant prendre mesures per tancar l'aplicació de missatgeria Telegram perquè les persones que s'oposen a les restriccions i bloquejos de COVID l'utilitzen per organitzar protestes i compartir informació.

A tal efecte, l'informe conté una entrevista amb la ministra de l'Interior alemanya, Nancy Faeser, que va declarar que no es pot descartar aquesta possibilitat, havent estat preguntada per si la plataforma missatgeria serà objecte de censura.

Tot i que actualment no està clar quines accions legals caldrien per tancar la plataforma, el govern alemany està consultant amb la Unió Europea sobre una possible regulació de la mateixa.

Així mateix, The Epoch Times assenyala  que a Alemanya, que ha implementat algunes de les restriccions pandèmiques més severes, Telegram s'ha utilitzat com a centre de comunicació per al moviment de protesta contra les mesures establertes per combatre el virus xinès, inclosos els bloquejos, els mandats intermitents de màscares, i restriccions per als no vacunats.

 
A on s'ha tancat Telegram?

Telegram s'ha tancat o bloquejat a altres països, com ara l'Iran, la Xina, el Pakistan, l'Índia, Tailàndia i Rússia.

En aquest sentit, la plataforma va veure un gran augment d'usuaris l'any passat, 2021, després que l'aplicació Watts, propietat de Facebook, introduís una controvertida actualització de privadesa que va provocar la preocupació que l'aplicació entregués les dades dels usuaris a la seva empresa matriu. També va arribar al mateix temps que la purga del president Trump de les grans plataformes de xarxes socials tecnològiques.

Per aquest motiu, el fundador de Telegram, Pavel Durov, va advertir que la gent està sent ostatge pels autoritaris i els grans monopolis tecnològics. Això no obstant, Durov afirma que Telegram, a més de ser independent de la gran tecnologia, promet un xifratge robust d'extrem a extrem, assegurant que els missatges romanguin privats.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme