Alba Vergés menteix i confina el Segrià

6 de juliol de 2020

Alba Vergés menteix i confina el Segrià

Quan la consellera va afirmar que no confinarien la comarca estava mentint als catalans.

Redacció

Divendres, el govern català, a través de la Conselleria de Salut presidida per Alba Vergés, va decidir aïllar perimetralment la comarca del Segrià. La població ha estat confinada a casa seva i només podran sortir dels seus domicilis per causes justificades, com per exemple complir amb la seva jornada laboral. Els centres de dia per a la gent gran han estat clausurats i els ciutadans ja no poden anar a veure els seus familiars a les residències per a la tercera edat.

Segons declaracions d’Alba Vergés, fa setmanes que la Generalitat està fent un seguiment de l’evolució dels casos de virus xinès en aquesta regió lleidatana. Segons la consellera de salut, l’executiu català porta setmanes fent cribratges entre les empreses i entre els brots que anaven sorgint a la comarca, unes actuacions que, segons explica la dirigent republicana, han permès al departament de Salut mantenir controlada l’epidèmia.

Malgrat que Salut afirma que porta setmanes controlant l’epidèmia, la decisió de confinar la comarca demostra que la COVID-19 no està, en absolut, sota control per part de l’administració processista. Així doncs, en menys de 24 hores, l’actitud vacil·lant del govern va fer un gir de 180 graus. Alba Vergés va passar d’afirmar que la conselleria no confinaria a la ciutadania a dir, al dia següent, que el departament ha aïllat el Segrià i ha manat a la gent a tancar-se a casa. Uns canvis de parer, i d’estratègia de govern, que han generat inquietud entre la població. Si és cert, tal com afirma Vergés, que el govern porta setmanes vigilant la situació, a ningú se li escapa que quan la consellera va afirmar que no confinarien la comarca estava mentint als catalans.

El desori en la gestió del virus és una font de preocupació entre una ciutadania que se sent desprotegida. La pregunta que ens fem en aquesta redacció és la següent: no hauria de dimitir un polític amb responsabilitats quan s’ha demostrat que ha mentit a la ciutadania enmig d’una pandèmia que ha causat milers de morts a les llars catalanes?
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 703 lectors

Meme