Alba Vergés (ERC) no rescindeix el contracte de 17,6 milions d'euros de Ferroser (Ferrovial)

14 de novembre de 2020

Alba Vergés (ERC) no rescindeix el contracte de 17,6 milions d'euros de Ferroser (Ferrovial)

Roger Junqueras, germà d’Oriol Junqueras (ERC), és gerent de Ferrovial des del 2009, empresa amb el contracte prorrogat i que fa el seguiment telefònic (061) dels catalans positius en virus xinès

 
Redacció

Seguint la nefasta gestió de la Covid-19 a Catalunya, la consellera de Salut, Alba Vergés (ERC), va admetre dijous, 12 de novembre de 2020, l’incompliment de la moció del Parlament per a rescindir el contracte de 17,6 milions d’euros adjudicat a l’empresa privada Ferroser, filial de Ferrovial, pel seguiment telefònic dels catalans positius en virus xinès mitjançant el telèfon 061.

 
Fem memòria

El contracte, tramitat al juny i ara prorrogat un any més —amb possibilitat de fer-ho fins als quatre anys—, va ser titllat d’indignant i intolerable en un comunicat d’Infermeres de Catalunya.

A més, Infermeres de Catalunya critica també la “molt greu i perillosa” actitud de Vergés, de qui ja n’havien exigit el cessament, en refusar dotar l’Atenció Primària dels recursos necessaris per enfrontar la crisi del sector sanitari català amb aquesta “externalització mitjançant l’adjudicació a dit”.

Per altra banda, es dóna la circumstància que Roger Junqueras, germà d’Oriol Junqueras (ERC), és gerent de Ferrovial des del 2009. Estaria ERC, per tant, cometent presumptament un delicte de tràfic d’influències?

 
La mateixa cantarella que al juny d'enguany

Segons Vergés, encara no existeix una alternativa per a “desfer” el contracte. Tanmateix, cal recordar que, també el mes de juny d'enguany, 2020, i després de les pressions del sector sanitari, la consellera de Salut va esmentar que caldria indemnitzar Ferrovial en cas d’anul·lar el contracte.

Aleshores, Vergés tampoc no va especificar cap alternativa, refusant així concedir al precari sistema sanitari català els recursos que reclama des de fa anys en una història que torna a repetir-se i se suma al fracàs del Govern de Catalunya en la gestió de la Covid-19.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme