Alacant: Joaquín Oliva (Vox) enfronta la directora i una mestra del Col·legi Mediterrani d'Alacant a 15 anys d’inhabilitació per no traduir el fragment d’una circular al castellà

24 de juny de 2021

Alacant: Joaquín Oliva (Vox) enfronta la directora i una mestra del Col·legi Mediterrani d'Alacant a 15 anys d’inhabilitació per no traduir el fragment d’una circular al castellà

Malgrat que la Conselleria d’Educació afirma que no hi ha normativa que obligui a entregar les circulars en dues llengües, Joaquín Oliva (Vox), pare d’una alumna del CEIP Mediterrani, tracta de justificar la denúncia en la discriminació lingüística

 
Redacció

Exposant la catalanofòbia inveterada a la pròpia societat dels Països Catalans, la Fiscalia d’Alacant ha demanat 15 mesos d’inhabilitació per a la directora i una mestra del CEIP Mediterrani d’Alacant, remuntant els fets durant el mes de febrer del 2020, previ a la pandèmia, per haver enviat la circular d’una excursió amb un fragment en català no traduït a la versió castellana.

Segons assenyalava Nosaltres La Veu, el pare d’una alumna –el vice-coordinador municipal Joaquín Oliva (Vox)– va presentar-ne la denúncia emparant-se en l’associació Hablamos espanyol, pròxima al partit de Santiago Abascal (Vox), la qual acusa el centre de discriminació lingüística a la Fiscalia de Menors, tractant de tacar els fets d’una vulneració dels drets de la menor, tot pressionant per falcar-hi addicionalment un delicte de prevaricació.

 
Cap normativa obliga el bilingüisme en les circulars

Oliva (Vox), hauria al·legat falsament que la menor no havia pogut anar a l’excursió a causa de no comprendre el català, mostrant-se ofès i etzibant que no pot signar un document que no entén.

Així mateix, Oliva (Vox) hauria dut la seva filla de 8 anys a televisió per explicar que tenia malsons per culpa de l’escola. Malgrat tot, la Conselleria d’Educació afirma que no hi ha una normativa que obligui a entregar circulars en dues llengües.

 
La catalanofòbia, impune

Recentment, una altra víctima de la catalanofòbia va ser instada per la Policia Nacional a parlar “l’idioma de la bandera” espanyola mentre renovava el seu DNI a una comissaria de Banyoles (Girona), malgrat que l’Idescat situa en un 55% l’ús habitual del català a les Comarques Gironines. El fet ha estat difós i denunciat per Plataforma per la Llengua, la qual demana obrir un procediment sancionador contra els agents, malgrat esperar que la Justícia no faci absolutament res.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme