Afganistan: els talibans es vanten de la victòria islàmica i de tot l'equipament militar que han pogut robar als EUA

31 d'agost de 2021

Afganistan: els talibans es vanten de la victòria islàmica i de tot l'equipament militar que han pogut robar als EUA

El portaveu dels talibans, Zabihullah Mujahid, adverteix al món com cal tractar el recent declarat Emirat Islàmic de l'Afganistan, amenaçant que tota potència estrangera ha de ser prudent en el tracte amb els nous dirigents afganesos

 
Redacció

Els talibans s'han posat davant la càmera avui al matí, dimarts 31 d'agost de 2021, per retratar la victòria islàmica i tot l'equipament militar que han pogut robar als EUA des de l'asfalt de l'aeroport internacional de Kabul.
 
Els talibans prenen el control de la població i el territori

Els talibans somriuen mentre declaren al món que l'Afganistan ara està sota el seu control. Així, ho ha reblat Hekmatullah Wasiq, un alt funcionari talibà, a Associated Press. A més, ha instat la nació de 38 milions de persones a tornar a treballar i ha reiterat la promesa dels talibans que ofereix una amnistia general sense determinar quan ni com.

Al seu torn, el portaveu dels talibans, Zabihullah Mujahid, ha advertit al món que com s'ha de tractar el recent declarat Emirat Islàmic de l'Afganistan, amenaçant que tota potència estrangera ha de ser prudent en el tracte amb els nous dirigents afganesos.

Per altra banda, Mujahid ha constatat a la televisió estatal front a uns periodistes espantats amb el nou règim islàmic que reiniciarà les operacions a l'aeroport, informant segons AFP que demanarien ajuda a Qatar o Turquia a efectes tècnics i logístics,

 
Una retirada nord-americana amb material militar per als talibans

Finalment, el cap general del comandament central estatunidenc, Kenneth McKenzie, ha confirmat que 73 avions han estat desmilitaritzats, de manera que han quedat inutilitzats tan bon punt les tropes nord-americanes han abandonat el país amb l'evacuació del país controlat amb boca de canó pels talibans durant aquestes dues setmanes.

D'aquesta manera, els talibans celebren la retirada definitiva de les tropes nord-americanes, la qual ha suposat esdevenir la guerra més llarga dels Estats Units d'Amèrica.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme