Afganistan: el ministre d'Afers Exteriors taliban, l'afganès Amir Khan Muttaqi, agraeix a Rússia i la Xina ser els primers en normalitzar relacions diplomàtiques amb el règim islamista

5 d'abril de 2022

Afganistan: el ministre d'Afers Exteriors taliban, l'afganès Amir Khan Muttaqi, agraeix a Rússia i la Xina ser els primers en normalitzar relacions diplomàtiques amb el règim islamista

Cap país del món ha acceptat formalment els talibans com a govern legítim, però la Xina i Rússia es troben entre un nombre creixent de vincles econòmics i polítics més estrets amb el grup terrorista islamista

 
Redacció

Recentment, aprofitant la conjuntura de la invasió russa a Ucraïna, a l'Afganistan, el ministre d'Afers Exteriors taliban, l'afganès Amir Khan Muttaqi, ha agraït a Rússia i la Xina que siguin els primers en normalitzar relacions diplomàtiques amb el règim islamista.

 
L'islamisme afganès es normalitza amb Rússia i la Xina

Funcionaris russos van confirmar la setmana passada que Moscou va acceptar un enviat taliban com a ambaixador de facto, apropant l'organització terrorista islamista un pas més endavant cap al reconeixement oficial com a poder estatal. Així mateix, l'agència de notícies russa Tass va informar ahir, dilluns 4 d'abril de 2022, que l'ambaixada afganesa a Moscou aviat tindria un encarregat d'afers exteriors oficial dels talibans.

Cap país del món ha acceptat formalment els talibans que s'autodenomina l'Emirat Islàmic de l'Afganistan com a govern legítim, però la Xina i Rússia es troben entre un nombre creixent de vincles econòmics i polítics més estrets amb el grup terrorista islamista.

 
Les conseqüències del nyap bèl·lic demòcrata

Mentrestant, els talibans, una banda terrorista islamista, que han dirigit l'Afganistan des del 1996 fins al 2001, quan l'exèrcit nord-americà va exuplsar-los i durant 20 anys s'hi ha procurat construir una democràcia fins que el president demòcrata Joe Biden va trencar l'acord negociat per l'administració del president republicà Donald Trump que hauria posat fi a la guerra al maig de l'any passat. Amb tot, l'ex-president afganès Ashraf Ghani va poder sortir del país mentre els islamistes talibans encerclaven la capital nacional, Kabul.

En aquest sentit, Amir Khan Muttaqi va expressar agraïment per l'assistència humanitària de la Xina i per permetre que els cultius i productes xinesos arribin al país, segons informa l'agència de notícies afganesa Khaama Press. D'altra banda, la xarxa de notícies oficial dels talibans, Bakhtar, va publicar un vídeo dels comentaris de Muttaqi, en què també va expressar l'esperança que l'Afganistan esdevingués un centre comercial regional ric perquè els afganesos deixin d'intentar fugir del país. De fet, els talibans han fet de la limitació de l'emigració una prioritat d'ençà que han tornat al poder, confiscant passaports als afganesos-americans per evitar que marxin i bloquejant els locals de l'aeroport internacional de Kabul a efectes de quedar-se i ajudar amb l'economia i les infraestructures nacionals.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme