Afganistan: Clarissa Ward (CNN) es veu forçada a posar-se el vel islàmic després de l'entrada dels talibans

23 d'agost de 2021

Afganistan: Clarissa Ward (CNN) es veu forçada a posar-se el vel islàmic després de l'entrada dels talibans

La periodista Clarissa Ward (CNN) va establir contacte amb els talibans abans de la conquesta de Kabul per poder cobrir l’esdeveniment a costa de sotmetre’s a la llei islàmica com a dona

 
Redacció

Dins l’afer periodístic en la cobertura de la invasió i conquesta talibana a l’Afganistan, periodistes com Clarissa Ward (CNN) han esdevingut un focus mediàtic pel que fa a la presència de la dona occidental al país ara regit per la xaria o llei islàmica.

Un dels impactes més destacables de la qual en la periodista ha estat la transició de dur vel islàmic a vestir també la túnica islàmica per acontentar els talibans i tapar-se integralment. Si més no, un gest que té tant de camuflatge com d’ambició periodística.

 
Testimoniar la història com a excusa per acceptar tapar-se

El 15 d’agost, mentre el setge islamista ja abastava la capital afganesa, Ward (CNN) va establir contacte amb els talibans per poder documentar la conquesta de Kabul sense problemes aparents.

Segons comentava a televisió amb el periodista Fareed Zakaria (Washington Post), mantenint un segon pla d’evacuació en cas que la situació s’encruelís impossibilitant la feina periodística. En el fons, com bé piulava la periodista a Twitter, una ambiciosa i arriscada via per poder testimoniar la història de l’ascens talibà al país.

 
Una relació win-win: mèrit periodístic i rentat de cara talibà

Assolint el pla previst, la submissió de Ward (CNN) a la llei islàmica ha permès una major cobertura de l’esdeveniment —testimoniant tirotejos, assassinats i tortures mentre altres companys de gremi fugien del país—, alhora que la tasca també ha servit als talibans per mostrar al món la seva presumpta laxitud vers la dona, malgrat que la periodista ha viscut diversos moments de veritable tensió en aproximar-s’hi.

Sense desmerèixer en cap moment la dura i perillosa tasca de documentar la versió més inhumana i misògina de l’islam en territori talibà, l’ambició de Ward (CNN) possiblement la situï al pòdium de la història periodística —si els talibans no l’eleven a la categoria de màrtir recordant que encara duu el rostre al descobert i s’atansa als homes islamistes. Però, inevitablement, també haurà demostrat la capacitat dels talibans d’aprofitar-se del periodisme occidental.

Especialment, exposant quan Ward (CNN), cercant el mínim enfrontament amb l’islamisme radical, qualifiqués d’amigables els talibans poc després de desitjar la mort dels EUA.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme