Ada Colau (BeC) vol canviar el nomenclàtor dels carrers de Barcelona perquè hi hagi més noms d’immigrants

11 d'abril de 2021

Ada Colau (BeC) vol canviar el nomenclàtor dels carrers de Barcelona perquè hi hagi més noms d’immigrants

Havent escollit noms d’immigrants il·legals i activistes pro-immigració, l’Ajuntament de Barcelona també pretén promoure figures anarquistes i comunistes per a rebatejar diversos carrers i places

 
Redacció

A final de març de 2021, l’Ajuntament de Barcelona, liderat per la batllessa Ada Colau —ara, sota investigació per contractacions irregulars— va manifestar en un comunicat la intenció que en el nomenclàtor dels carrers de la capital de Catalunya hi hagués més presència de noms d’immigrants.

Així, amb cinc noms previstos que passaran a la Ponència de Nomenclàtor, l’acció es va emmarcar en la cloenda d’unes jornades d'anti-colonialisme organitzades pel consistori. Comença d'aquesta manera una ofensiva contra els noms autòctons, perquè no es proposen noms de barcelonins i catalans exemplars.

 
Noms de carrer pro-immigració i extrema esquerra

Entre els noms proposats s’hi troben figures com Idrissa Diallo, un immigrant il·legal d’origen guineà mort per insuficiència respiratòria al CIE l’any 2012; Elsa Oblita, activista pro-immigració pertanyent al Centre Bolivià Català finada l’any 2017 o Alphonse Arcelín, doctor i regidor d’origen haitià de Cambrils pel PSC i qui va pressionar per la retirada i posterior repatriació a Botswana del Negre de Banyoles.

El passat setembre de 2020, l’Ajuntament de Barcelona també va rebatejar diversos carrers i places de la ciutat amb noms de dones, com ara el canvi del carrer de l’Almirall Aixada pel nom de l’activista Emília Llorca Martín. Trobant entre els noms escollits l’anarquista Conxa Pérez Collado o la comunista Consol Casals i Genover.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme