Ada Colau (BeC) aprova, a un any i mig vista de les eleccions municipals de 2023, obrir més de 1.400 noves places de funcionari municipal

9 de gener de 2022

Ada Colau (BeC) aprova, a un any i mig vista de les eleccions municipals de 2023, obrir més de 1.400 noves places de funcionari municipal

Contractació pública massiva a costa del contribuent: entre les places convocades n’hi ha 114 per a la Guàrdia Urbana, arribant a superar els 3.500 efectius, i sol·licitant que els agents sàpiguen l’anglès, el xinès, l’àrab i l’urdú

 
Redacció

Ada Colau (BeC) aprova, a un any i mig vista de les eleccions municipals de 2023, obrir més de 1.400 noves places de funcionari municipal. Ha estat la primera municipal per començar el 2022 dels comuns.

 
Contractació pública massiva a costa del contribuent

L'anunci de la convocatòria d'oferta pública de feina inclou el desglossat de les categories i destinacions d’aquest paquet extraordinari d’oposicions. En aquest sentit, es justifica que es pretén acabar amb gairebé tots els interinatges a l’administració barcelonina, on hi ha un miler de llocs de feina ara assignats de forma provisional.

Des del govern d'extrema esquerra que presideix Colau (BeC), la convocatòria ha de permetre avançar cap a una reducció dràstica de la temporalitat a l’Ajuntament de Barcelona. Segons presumeix el govern municipal, alguns interins fa més d’una dècada que treballen sense haver pogut passar oposicions i critiquen que ara hagin d’afrontar els exàmens sense prou reconeixement a aquesta experiència i amb una inesperada rebaixa de la categoria laboral.

Així, el paquet de 1.435 places d’oferta d’ocupació pública té dos grans blocs: 1.019 són les que es destinen a la consolidació de personal interí, mentre que 381 són fruit de la taxa ordinària de reposició, que cobrirà les baixes i jubilacions produïdes el 2020. La dada curiosa a tenir en compte: l’Ajuntament de Barcelona és una de les administracions que més nota un efecte peculiar de la Transició: la jove democràcia va haver de reclutar molt personal als anys 80, al que quatre dècades després li arriba simultàniament l’edat de jubilació.

A tot això, entre les places convocades n’hi ha 114 per a la Guàrdia Urbana, que juntament amb les places desertes que es cobriran amb anteriors oposicions suposaran 150 nous agents. D'aquesta manera, el cos superarà els 3.500 efectius, la xifra més elevada de la història. El procés de selecció preveu filtres perquè hi hagi més dones i més agents amb coneixement d’idiomes com l’anglès, el xinès, l’àrab i l’urdú.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme