Acusat d'assassinat un menor de 17 anys que va matar dues persones en defensa pròpia

1 de setembre de 2020

Acusat d'assassinat un menor de 17 anys que va matar dues persones en defensa pròpia

Kyle Rittenhouse anava legalment armat amb un rifle AR-15

 
Redacció

La violència de les protestes de Black Lives Matter a Kenosha (Wisconsin) va revifar amb la divulgació d’un vídeo on un afro-americà, Jacob Blake, era abatut a trets per la policia després de barallar-s’hi, brandant un ganivet, i d’ignorar les advertències introduint la mà al seu vehicle particular per extreure’n presumptament una pistola. Segons els mitjans locals, abans dels fets, Blake tenia una ordre de detenció des del 7 de juliol per agressió sexual, violació de domicili i conducta desordenada en relació amb la violència domèstica. Blake, però, ja tenia un historial de resistència a les autoritats que es remunta al 2015, quan va apuntar amb una arma de foc als clients d’un bar a Racine, un poble a prop de Kenosha.

La nit del 25 d’agost de 2020, els manifestants de l’esquerra radical nord-americana van començar una crema d’edificis i avalots contra la que, a més de la Guàrdia Nacional de Wisconsin, s’hi va sumar la ciutadania armada. Entre aquests ciutadans s’hi trobava Kyle Rittenhouse, un noi de 17 anys, socorrista de la comunitat de Kenosha i que, segons el seu advocat, John Pierce, “tractava de protegir una propietat” de la violència i alhora intentava “brindar assistència mèdica als ferits”. Malgrat tot, en l’agreujament dels disturbis, Rittenhouse va recórrer al seu rifle amb el qual va matar dues persones i ferir-ne una tercera en defensa pròpia després que el perseguissin tractant de robar-li l’arma.

Rittenhouse, després dels esdeveniments, va acostar-se a la policia per entregar-se, malgrat que les autoritats ja començaven a marxar del lloc dels fets.


Pierce, advocat de Rittenhouse: “cent per cent en defensa pròpia”

Tot i els dos càrrecs per assassinat en primer grau, la sentència reconeix, en ambdós casos, la defensa pròpia de Rittenhouse, car havia estat atacat primer. En paraules de Pierce, Rittenhouse “va exercir el seu dret constitucional i legal a la legítima defensa”. Pel que fa les acusacions sobre la legalitat de la possessió del rifle i la seva ubicació, l’advocat de Rittenhouse assegura que aquesta “va obtenir-se de forma legal” i “no va creuar les fronteres estatals”, atès que en tenia llicència a Wisconsin, de la mateixa manera que el model d’aquesta arma “pot estar en possessió de qualsevol major de 16 anys”.

Com bé declara un testimoni, el periodista del Daily Caller Richard McGinnis –qui també va advertir Rittenhouse que no portava l’arma correctament– un dels manifestants abatut per Rittenhouse, Joseph Rosenbaum, l’havia perseguit per un aparcament tractant de robar-li el rifle. L’altre, Anthony Huber, havia atacat Rittenhouse amb un patinet, també tractant de sostreure-li l’arma. I el tercer individu, Gaige Grosskreutz, ferit d’un tret al braç, va acostar-se a Rittenhouse empunyant una pistola.

A més, les víctimes i els ferits, segons han informat diversos mitjans, com el periodista Elijah Riot de Blaze TV o Andy Ngô de The Post Millenial, tenien historials delictius. Joseph Rosenbaum era un delinqüent sexual registrat també acusat de conducta sexual inapropiada amb un menor. Anthony Huber, tenia càrrecs per violència domèstica. I Gaige Grosskreutz, qui s’havia acostat a Rittenhouse amb una pistola, tenia càrrecs criminals per armes de foc.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme