Acord de pesca entre Noruega i el Regne Unit: la prova de foc del Brexit

2 d'octubre de 2020

Acord de pesca entre Noruega i el Regne Unit: la prova de foc del Brexit

Boris Johnson, primer ministre britànic, ha negociat “reduir gradualment” les quotes de pesca de captura a aigües territorials britàniques

 
Redacció

Amb el propòsit de guanyar més autonomia i independència de la Unió Europea mentre avança el Brexit, que es pretén resoldre a finals del 2020 com a data límit, el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha signat un acord amb Noruega per a negociar anualment i “reduir gradualment” les quotes de pesca de captura a aigües territorials britàniques.

Un acord que, sent “el primer com a Estat costaner independent en 40 anys”, establirà un període de tres anys, del 2021 al 2024, a fi de donar temps d’adaptació a les comunitats costaneres continentals.

La proposta de transició és un intent d’acabar amb l’opció preferent de la UE, una assignació a llarg termini de quotes de pesca a l’estil de la Política Pesquera Comú en aigües territorials de Regne Unit, a favor de la demanda de Londres de negociacions anuals. Una disjuntiva que troba com a detonant, entre d’altres, el dictamen científic sobre “l’arrelament zonal” d’algunes espècies de peixos a determinades àrees del mar i el previsible acaparament europeu de la pesca.

 
Els pescadors britànics demanen fermesa

Considerada per Barry Deas, director de la Federació Nacional d’Organitzacions de Pescadors, la “prova de foc del Brexit”, la directora de la federació a Escòcia, Elspeth Macdonald, declara que la indústria tolerarà una transició breu, però advertint que “qualsevol cosa similar a una Política Pesquera Comú” serà “inacceptable”.

En aquest sentit, i després de 40 anys de mals tractes contra la indústria pesquera, Deas recalca que és “imperatiu en aquesta etapa crucial que el Regne Unit es mantingui ferm”, sentenciant que “tot el que es regali ara, mai no es recuperarà”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme