1r debat presidencial dels Estats Units d'Amèrica: Trump noqueja Biden

1 d'octubre de 2020

1r debat presidencial dels Estats Units d'Amèrica: Trump noqueja Biden

Trump va sentenciar que la seva administració “ha fet més en 47 mesos” que Biden “en 47 anys” i que el Partit Demòcrata ha lliurat l’ideari a l’esquerra per mera salut electoral

 
Redacció

El primer dels tres debats presidencials entre el candidat demòcrata, Joe Biden, i l’actual president dels EUA, Donald Trump, ha estat qualificat com al “més caòtic” que els estatunidencs han presenciat.

Celebrat a Cleveland i conduit pel moderador Chris Wallace, qui trepitjava constantment Trump salvant les proclames i tripijocs de Biden, el primer debat entre ambdós representants ha donat la victòria a un Donald Trump veraç i ferm sobre un Biden trontollós i vacil·lant que va manar callar Trump titllant-lo de “mentider”.

 
Biden, ajudat pel moderador

Etzibant que ell mateix és “el Partit Demòcrata en aquests moments”, Biden va centrar el debat a l’empara de Wallace en desprestigiar Trump, qui va sentenciar que la seva administració “ha fet més en 47 mesos” que Biden “en 47 anys”. Especialment, en qüestions com la seguretat ciutadana i les recents protestes violentes, perquè l’esquerra radical té Biden “atrapat entre els seus dits”. Fet pel qual el candidat demòcrata a la presidència, compel·lit per la por a la intempèrie política, es nega a “dir res sobre la llei i l’ordre”.

En aquesta línia, com a esdeveniment destacable, Wallace va instar Trump a condemnar el supremacisme blanc –que, de fet, condemna reiteradament. Qüestió amb què Trump va aprofitar per arremetre contra els grups radicals i Antifa, moviment considerat per Biden “una idea, no una organització”, i matèria a discussió que Trump va reblar esmentant que “quan un bat et colpeja el cap, no és una idea”.

 
L'honestedat de Trump contra la salut electoral demòcrata

Tractant de ficar cullerada al racisme, Biden va acusar insistentment Trump d’haver “generat divisió racista”, calúmnia que el president dels EUA va revertir recordant que Biden va titllar els afro-americans de “súper depredadors” el 1994 mentre impulsava un projecte llei contra el crim quan ocupava un dels seients del Senat.

Alhora, Biden també va criticar el front obert de l’actual administració contra l’anomenat Projecte 1619, desenvolupat pel The New York Times. Un “projecte” que pretén desprestigiar la història dels EUA mitjançant qualsevol antecedent racista i al que Trump s’oposa perquè “estava ensenyant la gent a odiar el nostre país”.

En definitiva, un reguitzell d’atacs i calúmnies en un primer debat que, malgrat no haver desestabilitzat Biden segons la generalitzada opinió popular, atorga a Trump el seny de l’honestedat i la fermesa contra la confusa ira d’un Partit Demòcrata que lliura l’ideari a l’esquerra per mera salut electoral.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme