17A: l'ex-comissari de la Policia Nacional Villarejo confessa que el CNI va deixar fer l'imam salafista de Ripoll perquè fes un 'ensurt a Catalunya' amb els atemptats terroristes islamistes de Barcelona i Cambrils

12 de gener de 2022

17A: l'ex-comissari de la Policia Nacional Villarejo confessa que el CNI va deixar fer l'imam salafista de Ripoll perquè fes un 'ensurt a Catalunya' amb els atemptats terroristes islamistes de Barcelona i Cambrils

L'ex-comissari ha assegurat que ell mateix va continuar al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) fins l'últim dia per 'intentar arreglar l'error' de Félix Sanz Roldán, l'ex-director d'aquest organisme, el qual va causar 16 morts i 140 ferits

 
Redacció

En el marc del judici pel cas Tàndem, en què es reuneixen tres peces separades de la macrocausa contra l'ex-comissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo ha confessat que el CNI va deixar fer l'imam salafista de Ripoll perquè fes un 'ensurt a Catalunya' amb els atemptats terroristes islamistes de Barcelona i Cambrils el 17A.

 

La veritat, un secret a veus, surt a la llum

Les investigacions se centren en les tasques d'espionatge que hauria fet Villarejo amb CENYT per a despatxos d'advocats, empresaris i particulars, per les quals la Fiscalia Anticorrupció demana que sigui condemnat a 109 anys de presó.

En aquest sentit, Villarejo assegura que el CNI volia fer 'un petit ensurt a Catalunya', però 'va calcular malament les conseqüències' amb l'atemptat terrorista islamista de l'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils.

 
Es corrobora la relació entre el CNI i l'imam salafista de Ripoll

A tot això, fa un any, Villarejo ja havia explicat que una font molt important havia alertat del risc de l'atemptat terrorista islamista, però que no va ser considerada fiable. De fet, segons l'ex-comissari de la Policia Nacional sí que hi havia relació entre l'imam salafista de Ripoll i el CNI abans dels atemptats terroristes islamistes de Barcelona i Cambrils, i el van deixar fer.

Fruit d'aquest despropòsit, l'ex-comissari ha assegurat que ell mateix va continuar al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) fins l'últim dia per 'intentar arreglar l'error' de Félix Sanz Roldán, l'ex-director d'aquest organisme, el qual va causar 16 morts i 140 ferits. La primera acció, a Barcelona, es va fer amb un atropellament massiu la tarda del 17 d'agost del 2017. La matinada següent cinc terroristes islamistes van atropellar diverses persones al passeig marítim de Cambrils i en van apunyalar d'altres.

La relació entre el CNI i l'imam Abdelbaki es-Satty, l'agent de radicalització islàmica, va quedar reclosa en una comissió de secrets oficials a l'espera que hi hagi la voluntat que en transcendeixin més detalls.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme