14-F: Mas (PDeCAT) espera poder formar un govern sobiranista amb JxCat i ERC

1 de febrer de 2021

14-F: Mas (PDeCAT) espera poder formar un govern sobiranista amb JxCat i ERC
Fotografia per: Montse Giralt (Público)

Presentant-se com a ‘víctima de la ruptura’ de l'espai post-convergent, l’ex-president de la Generalitat anuncia la seva possible retirada política i la por per un tercer tripartit d'esquerres

 
Redacció

Dissabte, 30 de gener de 2021, l’ex-president Artur Mas (PDeCAT), qui encara se sent “empipat” per la manca de cohesió independentista, va confessar en una entrevista amb El País que no se sent “gens responsable del que va succeir a partir de l’octubre del 2017”, afirmant que hauria actuat d’una altra manera i no s’hauria trobat en la “disjuntiva” de fugir o romandre.

 
De l'antiga Convergència a un camí incert

Segons Mas (PDeCAT), ell és “víctima de la ruptura” de l'espai post-convergent, motiu pel qual en lamenta la seva desorganització. Això no obstant, s'aferra a un partit que no apareix a les enquestes, però confia en JxCat i ERC per un govern sobiranista, malgrat que no exposa amb quina estratègia.

Alhora, sota l’amenaça real de l’esquerra a Catalunya, desconfia d’ERC —que podria tenir “la temptació d’un tercer tripartit” amb el PSC— i de la CUP, que “no es de fiar”.

 
Possible retirada definitiva de Mas

L’ex-president de la Generalitat, colpit per l’escenari polític en l'espai post-convergent, deixa entreveure la seva possible retirada de la política al febrer d'enguany; presumiblement, en funció del resultat de les eleccions del 14-F i acollint-se a la pensió establerta per la llei. A més, assegura que refusarà a qualsevol mena d’activitat privada perquè, assenyala, “no dec res a ningú”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme