Prou confinaments: aixequem la persiana

12 d'octubre de 2020

Prou confinaments: aixequem la persiana

No es pot parar l'activitat econòmica 15, 30 o 60 dies i esperar que tot torni a ser igual

 

Fa ja 7 mesos que l'economia catalana i mundial s'han vist completament interrompudes i afectades per l'impacte de la COVID-19 i les actuacions dels seus governs. Catalunya és un dels països on més ha durat el període de confinament però aquest fet no ha evitat que sigui capdavanter en nombre de morts a nivell mundial, tot i assumir l'altíssim cost econòmic.

A diferència del que creuen els nostres polítics, la majoria dels quals no han trepitjat mai una empresa, no es pot parar l'activitat econòmica 15, 30 o 60 dies i esperar que tot torni a ser igual. Milers d'empreses no poden fer front als lloguers, els venciments bancaris, a les quotes de la seguretat social, etc si ningú els compra res. Les PIMES i els autònoms catalans no aguantaran un segon tancament.

Els hospitals catalans tenen uns 200 llits estables d'UCI lliures, segons les dades del Departament de Salut. És obligació de la Generalitat facilitar totes les proves PCR que calguin i establir els protocols necessaris per contenir la pandèmia sense provocar un altre confinament, que la pròpia OMS ara desaconsella. S'ha demostrat que el virus xinès afecta principalment a col·lectius d'edat avançada i amb altres patologies greus, als quals cal oferir totes les proteccions i atenció necessàries.

L'esquerra catalana s'emmiralla amb Suècia, un país que no ha confinat la població; potser ara és l'hora de començar a emular-los. Al cap i a la fi, ja paguem més impostos que ells.

 
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme