La manifestació de la Diada torna a ser per la independència: prou processisme

11 de setembre de 2023

La manifestació de la Diada torna a ser per la independència: prou processisme

Els partits processistes estan jugant amb foc: o fan la feina o seran substituïts per altres polítics que sí que la volen fer

 
Consell Editorial

Som al 2023 i Catalunya encara continua sota Espanya. Camí de 6 anys després del Primer d’Octubre, el país està en mans d’una classe política allunyada dels anhels del poble català. De fet, hi ha majoria absoluta al Parlament de Catalunya de diputats que es diuen que són independentistes. Si sumem els ERC, JxCat i CUP, per tant, hi ha 74 escons dels 68 necessaris per sortir de la gàbia espanyola.

En paral·lel, la decadència del processisme ha començat: a les eleccions municipals del 28 de maig de 2023, el tripartit processista va perdre 349.374 vots respecte les del 2019. Molts catalans en tenen prou i per això es van abstenir aleshores. No endebades, a les eleccions espanyoles del 23 de juliol de 2023 l’abstenció independentista va provocar que aquests partits polítics perdessin 690.000 vots, un 42% dels que van rebre a les del 2019.

Per això, la Diada d’enguany és el punt d’inflexió per posar contra les cordes tots els vividors processistes que tan mal fan a Catalunya. Perquè tot aquell que estigui en disposició de poder fer la independència i no la fa, esdevé automàticament un enemic de la independència i també un contrari que Catalunya pugui sobreviure els següents anys tal com l’hem coneguda.

Aquesta Diada torna a ser per la independència i molts catalans sortiran al carrer per dir “Prou processisme!”. La por a perdre la cadira ha provocat que el propi president Pere Aragonès (ERC) —en minoria parlamentària— ara confirmi que anirà a la manifestació, també que el president Carles Puigdemont (JxCat) —a l’estranger— intenti treure el cap en el panorama polític català negociant el seu retorn a canvi d’investir un president espanyol, Pedro Sánchez (PSOE).

Els catalans, com els nens petits, no són estúpids. Ja han concedit moltes oportunitats a ERC, JxCat i CUP; potser massa. No ens hauria d’estranyar que una organització política independentista com Aliança Catalana, promoguda per la ripollesa Sílvia Orriols (ara batllessa del consistori de la capital del Ripollès), estigui en boca de molts nacionalistes catalans. Els partits processistes estan jugant amb foc: o fan la feina o seran substituïts per altres polítics que sí que la volen fer.

Bona Diada, catalans. Visca Catalunya lliure!
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme