La factura de la religió verda

20 d'octubre de 2021

La factura de la religió verda

Rússia no és la culpable que faci fred ni que els molins eòlics no girin quan no fa vent

 
Editorial

Després d’una de les primaveres i estius més freds de la història recent d’Europa, hem vist com el preu de l’energia es disparava. Les energies renovables s’han vist insuficients per cobrir la demanda energètica durant els mesos estivals i han obligat els productors elèctrics a augmentar el seu consum de gas natural. Això ha provocat que les reserves europees se situïn per sota del 74%, just abans de la temporada d’hivern. Rússia no és la culpable que faci fred ni que els molins eòlics no girin quan no fa vent.

D'altra banda, l’actual sistema de càlcul de preus elèctric, unit al gran augment dels impostos a l’emissió de CO2, ha provocat que la factura de la llum passi de 40 €/MW a més de 200 €/MW. Un preu 10 vegades superior al cost real de l’energia si es fan els deures i s’aposta per un mix d’energia provinent de la nuclear, biomassa, gas, hidroelèctrica i gasoil.

Amb tot, la UE preveu recaptar enguany 2.300 milions d’euros a través d’aquest impost. Qui quedarà després que hagin arruïnat les empreses i empobrit les famílies? El missatge que emet és clar: empreses, fugiu a l’estranger; i ciutadans, foteu-vos, que la religió verda té una factura i ara toca pagar.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme