Gràcies, Nigel
5 de gener de 2021

Nigel Farage, el líder britànic que ha canviat el curs de la història europea i omplert de significat la paraula democràcia
El passat 1 de gener de 2021 es va formalitzar el Brexit que els britànics van votar a les urnes el 23 de juny de 2016. La democràcia és lenta però no és segura, prova en són els diferents intents fallits d'impedir el Brexit per part de l’establishment (conservador i laborista) o la quantitat de vegades que els catalans hem votat a favor de la independència sense materializar-se en cap resultat.
Els principals líders darrere d’aquest resultat són Nigel Farage, el Primer Ministre Boris Johnson i el grup de diputats conservadors del "Tea Party" britànic (ERG) liderats per Jacob Rees-Mogg, actual líder conservador de la Cambra dels Comuns i diputat va liderar la moció de censura contra Theresa May el novembre del 2018. Un fet que va desencadenar la seva dimissió pocs mesos després, el parlamentarisme britànic en tota la seva força.
Boris Johnson va inclinar la balança durant la campanya del referèndum amb el seu posicionament a favor, va ajudar a forçar la dimissió de Theresa May en els seus intents de descarrilar el procés i va guanyar les subseqüents eleccions amb un resultat històric. A més a més, ha fet creïble l’amenaça d’un Brexit dur que ha obligat la UE a cedir i acceptar un acord comercial ampli d’última hora, sense concessions jurídiques i polítiques de cap mena. Per tot això s’ha guanyat un lloc a la història del seu país i la del nostre continent.
Nigel Farage, enfant terrible de l’establishment brussel·lià i londinenc ha aconseguit canviar l’opinió pública britànica amb un esforç de gairebé 30 anys. Un thatcherista convençut que va abandonar el partit conservador després de la signatura del Tractat de Maastricht i va fundar el United Kindgom Independence Party (UKIP), amb el qual va concórrer a les eleccions durant dues dècades fins a convertir-lo en una de les principals forces polítiques de la Gran Bretanya. Sense Farage o el UKIP, David Cameron no hauria agafat el compromís de convocar un referèndum sobre la pertinença a la Unió Europea i avui no seríem aquí. I sense Farage o el Brexit Party, l’intent de descarrilar el Brexit després del referèndum hauria estat molt més temptador per part de Theresa May que es va haver de restringir per evitar perdre la meitat de votants del seu partit. Si avui dia a Europa algú ha omplert de significat i convicció la paraula democràcia, és ell.
A tots ells, La Santa Espina els agraeix l’esforç per democratitzar Europa, per defensar la sobirania nacional dels Estats i per l’exemple que representen per tots aquells moviments nacionals que busquen la independència de l’entitat que sigui.
Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.
Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?
Han votat 845 lectors